Kursus TVET
Pengenalan Kursus
Kursus Bread Artisan adalah program latihan yang memberi pengetahuan dan kemahiran dalam pembuatan roti secara artisan, yang melibatkan teknik dan resipi tradisional serta inovatif. Fokus utama kursus ini adalah untuk mengajarkan cara menghasilkan roti berkualiti tinggi dengan tangan menggunakan teknik yang diperhalusi dan bahan-bahan yang berkualiti.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
Dan
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Dan
2. UMUR
Dan
2.1 Umur Calon
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70
Dan
3. PENDIDIKAN
Dan
3.1 Syarat minima
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
4. WARGANEGARA
Dan
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
5. BUMIPUTERA
Dan
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja
Dan
6. KELAYAKAN SKM
6.1 Mempunyai kelayakan SKM tahap 2 dalam bidang berkenaan
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
-
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
GIATMARA Sepanggar
Alamat
LOT 12 & 13, TAMAN FULLIWA, FASA 1, MILE 11 JALAN TUARAN, POS MINI INDAH PERMAI, PETI SURAT 272, 88450 KOTA KINABALU, SABAH
Negeri
SABAH
Penyelaras
DG. SITI NORULAISHAH BINTI MOHD JAAFAR
Telefon
088-473551
Emel
gmsepanggar@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
TEMPOH LATIHAN
• 6 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
TEMPOH LATIHAN
• 6 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan