Kursus TVET
Pengenalan Kursus
Kursus Masakan Etnik Asia adalah program yang direka untuk memperkenalkan dan mendalami keunikan serta kepelbagaian masakan dari pelbagai negara di Asia. Asia adalah sebuah benua yang kaya dengan budaya, tradisi, dan pengaruh yang sangat berbeza, yang tercermin dalam masakan mereka. Setiap negara atau wilayah di Asia memiliki gaya masakan yang tersendiri, menggunakan bahan-bahan tempatan, rempah ratus, dan teknik memasak yang unik.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
Dan
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Dan
2. UMUR
Dan
2.1 Umur Calon
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70
Dan
3. PENDIDIKAN
Dan
3.1 Syarat minima
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
4. WARGANEGARA
Dan
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
1. Chef masakan
2. Tenaga Pengajar bidang masakan
3. Usahawan
4. Barista
5. Kru kitchen
2. Tenaga Pengajar bidang masakan
3. Usahawan
4. Barista
5. Kru kitchen
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
GIATMARA Hulu Langat
Alamat
LOT 65,66,67 PRIMA SAUJANA, 43000 KAJANG, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
YUSMAWANI BINTI ABDULLAH
Telefon
03-87395602
Emel
gmhululangat@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
TEMPOH LATIHAN
• 6 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
TEMPOH LATIHAN
• 6 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan