Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus Masakan Etnik Asia adalah program yang direka untuk memperkenalkan dan mendalami keunikan serta kepelbagaian masakan dari pelbagai negara di Asia. Asia adalah sebuah benua yang kaya dengan budaya, tradisi, dan pengaruh yang sangat berbeza, yang tercermin dalam masakan mereka. Setiap negara atau wilayah di Asia memiliki gaya masakan yang tersendiri, menggunakan bahan-bahan tempatan, rempah ratus, dan teknik memasak yang unik.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Tempoh Pengajian
3 Bulan

Prospek Kerjaya
1. Chef masakan
2. Tenaga Pengajar bidang masakan
3. Usahawan
4. Barista
5. Kru kitchen

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Hulu Langat
Alamat
LOT 65,66,67 PRIMA SAUJANA, 43000 KAJANG, SELANGOR
Negeri
SELANGOR
Penyelaras
YUSMAWANI BINTI ABDULLAH
Telefon
03-87395602
Emel
gmhululangat@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
TEMPOH LATIHAN
• 6 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan