Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus masakan Itali adalah program pendidikan yang fokus kepada pengajaran dan pembelajaran teknik serta resipi masakan tradisional Itali. Kursus ini bertujuan untuk memberikan peserta pengetahuan mendalam mengenai bahan-bahan, teknik memasak, dan budaya makanan Itali.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Tempoh Pengajian
3 Bulan

Prospek Kerjaya
Chef Masakan Itali
Sous Chef atau Pembantu Chef
Pensyarah atau Pengajar Masakan

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Kangar
Alamat
LOT PT 1523, KAWASAN PERINDUSTRIAN JEJAWI, MUKIM JEJAWI 02600 ARAU, PERLIS
Negeri
PERLIS
Penyelaras
NASFI BIN ISMAIL
Telefon
04-9764773
Emel
gmkangar@giatmara.edu.my
Laman Web
https://www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan