Kursus TVET
Pengenalan Kursus
Kursus masakan Itali adalah program pendidikan yang fokus kepada pengajaran dan pembelajaran teknik serta resipi masakan tradisional Itali. Kursus ini bertujuan untuk memberikan peserta pengetahuan mendalam mengenai bahan-bahan, teknik memasak, dan budaya makanan Itali.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
Dan
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Dan
2. UMUR
Dan
2.1 Umur Calon
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70
Dan
3. PENDIDIKAN
Dan
3.1 Syarat minima
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
4. WARGANEGARA
Dan
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
Chef Masakan Itali
Sous Chef atau Pembantu Chef
Pensyarah atau Pengajar Masakan
Sous Chef atau Pembantu Chef
Pensyarah atau Pengajar Masakan
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
GIATMARA Kangar
Alamat
LOT PT 1523, KAWASAN PERINDUSTRIAN JEJAWI, MUKIM JEJAWI 02600 ARAU, PERLIS
Negeri
PERLIS
Penyelaras
NASFI BIN ISMAIL
Telefon
04-9764773
Emel
gmkangar@giatmara.edu.my
Laman Web
https://www.giatmara.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan
• Sijil Professional GIATMARA
TEMPOH LATIHAN
• 3 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan