Kursus TVET
Pengenalan Kursus
Kursus French Pastry adalah program yang direka untuk memperkenalkan pelajar kepada seni pembuatan pastri Perancis, yang terkenal dengan teknik dan rasa yang halus. Kursus ini sesuai untuk mereka yang ingin mendalami kemahiran membuat pelbagai jenis pastri, dari klasik hingga moden.. Kursus ini bertujuan untuk melatih pelajar dalam teknik pembuatan pastri yang autentik, memberikan pengetahuan tentang bahan-bahan, dan membangunkan kemahiran praktikal dalam menghasilkan pelbagai jenis pastri Perancis.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
Dan
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Dan
2. UMUR
Dan
2.1 Umur Calon
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70
Dan
3. PENDIDIKAN
Dan
3.1 Syarat minima
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
4. WARGANEGARA
Dan
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja
Tempoh Pengajian
3 Bulan
Prospek Kerjaya
1. Chef masakan
2. Tenaga Pengajar bidang masakan
3. Usahawan
4. Barista
5. Kru kitchen
2. Tenaga Pengajar bidang masakan
3. Usahawan
4. Barista
5. Kru kitchen
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
GIATMARA Masjid Tanah
Alamat
BATU 21 1/2
PENGKALAN BALAK
78300 MASJID TANAH, MELAKA
PENGKALAN BALAK
78300 MASJID TANAH, MELAKA
Negeri
MELAKA
Penyelaras
SALMIAH BINTI MD DERUS
Telefon
06-3841732
Emel
gmmasjidtanah@giatmara.edu.my
Laman Web
-
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
TEMPOH LATIHAN
• 6 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
TEMPOH LATIHAN
• 6 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan