Kursus TVET

Pengenalan Kursus

Kursus French Pastry adalah program yang direka untuk memperkenalkan pelajar kepada seni pembuatan pastri Perancis, yang terkenal dengan teknik dan rasa yang halus. Kursus ini sesuai untuk mereka yang ingin mendalami kemahiran membuat pelbagai jenis pastri, dari klasik hingga moden.. Kursus ini bertujuan untuk melatih pelajar dalam teknik pembuatan pastri yang autentik, memberikan pengetahuan tentang bahan-bahan, dan membangunkan kemahiran praktikal dalam menghasilkan pelbagai jenis pastri Perancis.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Kursus Pendek / Micro Credential / Modular / Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Tempoh Pengajian
3 Bulan

Prospek Kerjaya
1. Chef masakan
2. Tenaga Pengajar bidang masakan
3. Usahawan
4. Barista
5. Kru kitchen

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Masjid Tanah
Alamat
BATU 21 1/2
PENGKALAN BALAK
78300 MASJID TANAH, MELAKA
Negeri
MELAKA
Penyelaras
SALMIAH BINTI MD DERUS
Telefon
06-3841732
Emel
gmmasjidtanah@giatmara.edu.my
Laman Web
-

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
PENSIJILAN
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2
TEMPOH LATIHAN
• 6 Bulan
PENGAMBILAN KEMASUKAN
• Dua (2) Sesi
- Januari
- Julai
ELAUN RM200 SEBULAN*
*Tertakluk pada syarat dan peruntukan