OPERASI SENI KULINARI
I561-005-3:2022
Pengenalan Kursus
Kursus ini memberi pendedahan para peserta kepada cara pengoperasian Seni Kulinari. Ia terdiri daripada 10 modul iaitu Monitor Kitchen Hygiene and Safety Procedure, Produce Salad Dressings, Produce Sauces, Produce Soups (intermediate), Produce potato dishes, Produce Rice and Farinaceous, Produce Noodles, Produce Pasta,Produce Main Course dan Produce Plated Dessert.
Memahami gambaran asas berkenaan untuk pengoperasian seni kulinari.Selain itu, program ini menawarkan kerjaya yang lumayan yang membawa kepada laluan kerjaya yang berbeza bermula dari Penolong Chef sehingga menjadi Chef Eksekutif, Pemilik Restoran,Tenaga Pengajar Kulinari dan sebagainya.
Maklumat Latihan TVET
Kod Subjek | Subjek | Wajib/Pilihan | Kategori Pilihan | Min Gred | Aktif |
---|---|---|---|---|---|
1103 | BAHASA MELAYU | Wajib | D | Aktif |
Dan
Dan
Dan
Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 30
Butiran Penyedia Latihan TVET
Lain-lain Maklumat
Antara benefit yang disediakan ialah:
-Elaun sara diri sebanyak RM250/bulan
-Penginapan disediakan
-Makan minum disediakan 6 kali sehari
-Bahan pengajian dan pembelajaran disediakan sepanjang tempoh pengajian
Kandungan kursus yang ditawarkan meliputi Subjek Tambahan seperti Kelas Komputer,aktiviti kerohanian,keusahawanan dan kursus tambah nilai yang berkaitan.