PENYEDIAAN DAN PENGHASILAN MAKANAN
I561-005-2:2022
Pengenalan Kursus
Kursus in direka untuk mendedahkan para peserta kepada teknik-teknik asas memasak yang melibatkan Practise Kitchen Hygiene and Safety Procedure, Perform Vegetable and Potato Cuts, Perform Cooking Methods, Produce Stock, Produce Thickening Agents, Produce Mother Sauce, Produce Soup(Basic), Produce Vegetable Dishes, Produce Salads, Produce Appertizer, Produce Sandwich,Produce Breakfast Dishes dan Produce Coupe Dessert.
Memahami gambaran asas untuk membuat dan menyediakan hidangan mengikut kehendak modul berpandukan NOSS serta dapat menyediakan hidangan mengikut standard antarabangsa dan mengolah hidangan mengikut kreativiti peserta.
Maklumat Latihan TVET
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Atau
Kod Subjek | Subjek | Wajib/Pilihan | Kategori Pilihan | Min Gred | Aktif |
---|---|---|---|---|---|
1103 | BAHASA MELAYU | Pilihan | Lain-lain | D | Aktif |
Dan
Dan
Dan
Umur Minimum : 18
Umur Maksimum : 30
Butiran Penyedia Latihan TVET
Lain-lain Maklumat
Antara benefit yang disediakan ialah:
-Elaun sara diri sebanyak RM250/bulan
-Penginapan disediakan
-Makan minum disediakan 6 kali sehari
-Bahan pengajian dan pembelajaran disediakan sepanjang tempoh pengajian
Kandungan kursus yang ditawarkan meliputi Subjek Tambahan seperti Kelas Komputer,aktiviti kerohanian,keusahawanan dan kursus tambah nilai yang berkaitan.