Kursus TVET
SIJIL LANJUTAN TEKNOLOGI HOSPITALITI (PENYEDIAAN MAKANAN)
SHF 03
Pengenalan Kursus
Program ini mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran dalam prinsip-prinsip asas industri hospitaliti dalam bidang penyediaan makanan serta merangkumi keselamatan dan sanitasi makanan, asas jualan dan pemasaran, pembelian dan kawalan kos, penyeliaan dan pengurusan pengeluaran.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 3 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. Persekolahan
Dan
1.1 Mestilah:
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
2. Umur
Dan
2.1 Mestilah:
Umur Minimum : 17
Umur Maksimum : 30
Dan
3. Syarat Tambahan
Dan
3.1 Mestilah:
1. Bujang (Wajib)
,
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
2. Sihat Tubuh Badan (Wajib) ,
3. Boleh Membaca, Menulis dan Mengira (Wajib)
Dan
4. Warganegara
4.1
Warganegara Malaysia Sahaja
Tempoh Pengajian
24 Bulan
Prospek Kerjaya
Commis, Penyedia Makanan, Pemilik kafe, Chef, Katerer
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA ALOR GAJAH
Alamat
KM 34, JALAN RAMUAN CHINA BESAR, 78300 ALOR GAJAH, MELAKA
Negeri
MELAKA
Penyelaras
SYED MUHAMMAD ZULHELMI B.ABDULLAH
Telefon
06-3851255
Emel
syedzul@kbs.gov.my
Laman Web
https://ekampus.kbs.gov.my/
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Tiada