Kursus TVET
Konfeksioneri dan Bakeri
CNB0101
Pengenalan Kursus
Pelatih boleh menjadi pekerja mahir dalam bidang Confectionery and Bakery. Mereka juga boleh menyediakan pelbagai produk berasaskan pastri dan bakeri, serta mahir menggunakan peralatan mengikut era teknologi terkini bagi memenuhi keperluan industri, kegiatan ekonomi dan keusahawanan.
Maklumat Latihan TVET
Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf
Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
Dan
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)
Dan
2. UMUR
Dan
2.1 Umur Calon
Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70
Dan
3. PENDIDIKAN
Dan
3.1 Syarat minima
Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis
Dan
4. WARGANEGARA
Dan
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja
Dan
5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja
Tempoh Pengajian
6 Bulan
Prospek Kerjaya
Pastry Chef, Demi Chef, Kitchen Coordinator, Saucier, Entrepreneur.
Butiran Penyedia Latihan TVET
Nama Institusi
GIATMARA Papar
Alamat
LOT 9, 10, 11 & 12 PAPAR PLAZA, JALAN BUKIT MANGGIS, 89608 PAPAR, SABAH.
Negeri
SABAH
Penyelaras
ASLINA BINTI AYUB
Telefon
088-914707
Emel
gmpapar@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my
Lain-lain Maklumat
Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pensijilan:
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia (Tahap 2) Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.
Tempoh Latihan:
• 06 Bulan
Pengambilan Kemasukan:
Dua (2) Sesi / Setahun
• Januari - Jun
• Julai - Disember
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia (Tahap 2) Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.
Tempoh Latihan:
• 06 Bulan
Pengambilan Kemasukan:
Dua (2) Sesi / Setahun
• Januari - Jun
• Julai - Disember