Kursus TVET
Konfeksioneri dan Bakeri

CNB0101

Pengenalan Kursus

Pelatih boleh menjadi pekerja mahir dalam bidang Confectionery and Bakery. Mereka juga boleh menyediakan pelbagai produk berasaskan pastri dan bakeri, serta mahir menggunakan peralatan mengikut era teknologi terkini bagi memenuhi keperluan industri, kegiatan ekonomi dan keusahawanan.

Maklumat Latihan TVET

Tahap Pengajian
Sijil Kemahiran Malaysia / Sijil Tahap 2 / Sijil Setaraf

Syarat Kelayakan
1. KRITERIA ASAS
1.1 Syarat-syarat AM
1. Sihat Tubuh Badan (Wajib)

Dan

2. UMUR
2.1 Umur Calon

Umur Minimum : 15
Umur Maksimum : 70


Dan

3. PENDIDIKAN
3.1 Syarat minima

Tiada Pendidikan Formal Atau Mempunyai Minat, Boleh Membaca Dan Menulis


Dan

4. WARGANEGARA
4.1 Warganegara Malaysia
Warganegara Malaysia Sahaja

Dan

5. BUMIPUTERA
5.1 Calon Bumiputera
Calon Bumiputera Sahaja

Tempoh Pengajian
6 Bulan

Prospek Kerjaya
Pastry Chef, Demi Chef, Kitchen Coordinator, Saucier, Entrepreneur.

Butiran Penyedia Latihan TVET

Nama Institusi
GIATMARA Papar
Alamat
LOT 9, 10, 11 & 12 PAPAR PLAZA, JALAN BUKIT MANGGIS, 89608 PAPAR, SABAH.
Negeri
SABAH
Penyelaras
ASLINA BINTI AYUB
Telefon
088-914707
Emel
gmpapar@giatmara.edu.my
Laman Web
www.giatmara.edu.my

Lain-lain Maklumat

Lain-lain Maklumat Berkaitan
Pensijilan:
• Sijil Professional GIATMARA
• Sijil Kemahiran Malaysia (Tahap 2) Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

Tempoh Latihan:
• 06 Bulan

Pengambilan Kemasukan:
Dua (2) Sesi / Setahun
• Januari - Jun
• Julai - Disember